APS-therapie

Wat is APS-therapie?

Door middel van het APS-apparaat en de daaraan verbonden speciale elektroden, die op de huid geplakt zijn, wordt het actiepotentiaal gesimuleerd door microstroom. De normale zenuwimpulsen worden nagebootst. Het is een pijnloze behandeling zonder bijwerkingen.

APS Therapie is een micro electro therapie (MET) die de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal, nabootst.
De actiepotentiaal is een belangrijk signaal in het lichaam en vele processen in ons lichaam zijn afhankelijk van dit signaal.
Daarnaast wordt door het stimuleren van weefsel met behulp van de APS prikkel onder andere de doorbloeding geactiveerd.
Er wordt vijf tot acht keer meer ATP (Adenosonetrifosfaat) vrijgemaakt dan normaal. Deze stof wordt ook wel de levensmolecule genoemd en zorgt voor het energie transport door het lichaam.

Klik hier voor een filmpje op You Tube geeft uitleg over de werking van APS-therapie door een arts.

APS wordt nogal eens verward of vergeleken met het TENS apparaat (Transcutane Electro Neuro Stimulatie). De werking en effecten zijn echter niet met elkaar te vergelijken. APS therapie leidt tot herstel en pakt de oorzaak van de pijn aan. Tens is een symptoombestrijder, blokkeert de prikkel.
Klik hier als u de verschillen tussen APS en TENS wilt bekijken.

APS therapie is geen alternatieve geneeswijze. Het is in 1992 ontwikkeld in Zuid Afrika en is in 1998 in Genève bekroond voor de beste medische uitvinding.

NIEUWS met betrekking tot APS-ontwikkelingen

Klik voor meer informatie op de volgende vragen:

Hoe is het met de bekendheid van APS-therapie?

Welke effecten heeft APS-therapie in het lichaam?
Helpt APS ook bij mijn klacht(en) en wat zijn de ook contra-indicaties?

Hoe ziet een APS-behandeling eruit?
Met antwoorden op vragen als:
Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Hoe snel heb ik resultaat?

Over kosten en vergoeding

Hoe leg ik mijn familie / vrienden uit wat APS-therapie is?

Hoe leg ik mijn huisarts uit wat APS-therapie is?

naar boven

Pijn en herstel

APS is een effectieve manier voor pijnbestrijding. Voornamelijk door de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers. Deze worden afhankelijk van het behandelingsschema plaatselijk aangemaakt en kunnen zeer snel en effectief hun werk doen. Daarnaast is voor pijnbestrijding de aanmaak van ATP erg belangrijk. Doordat mensen meer energie tot hun beschikking hebben, wordt de pijn anders ervaren. Mensen hebben energie om sneller te herstellen en tevens krijgen ze meer ruimte in de beleving van de pijn.

Onderzoeken van dr. Becker hebben aangetoond dat getraumatiseerd weefsel meer weerstand biedt dan gezond weefsel. Aangezien elektrische signalen dan om de getraumatiseerde plek geleid worden, duurt herstel dan vaak ook lang. Met APS kunnen we de elektroden op de pijnplek aanbrengen en zodoende de elektrische signalen door de pijnplek leiden. Met als gevolg dat de aangedane plek vele malen sneller weer gezond is.

naar boven

APS en sport

In geval van sport blessures is het mogelijk om na enkele minuten behandeling een uitval van enkele weken te voorkomen. Een sporter is vaak in goede conditie en dit is gunstig bij behandeling met APS. APS is in de sportwereld dan ook een belangrijk apparaat die de mogelijkheden voor de sporter kan vergroten. Op een gezonde manier worden de eventuele blessures behandeld. Maar ook als preventieve behandeling wordt het lichaam fysiek op peil gehouden met de APS behandeling. Zo kan het lichaam als voorbereiding bij de warming-up of cooling-down gebruikt worden. Dit om de kans op blessures te verkleinen.

naar boven

Hoe leg ik mijn familie/vrienden uit wat APS-therapie is?

U kunt van mij een extra foldertje krijgen en dit geven. Ook kunt u verwijzen naar deze website.

Meer uitleg volgt nog.

naar boven

Hoe leg ik mijn huisarts uit wat APS-therapie is?

U kunt van mij een extra foldertje krijgen en dit geven. Ook kunt u verwijzen naar deze website.

Meer uitleg volgt nog.

 

APS-therapie Arnhem – APS-therapie Arnhem – APS-therapie Arnhem – APS-therapie ArArnhemnhem – APS-therapie Arnhem – aps therapie gelderland

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.