bekendheid APS

Bekendheid APS

In het begin van de vorige eeuw werd er weinig tot geen aandacht geschonken aan elektrotherapie. Medici onderkennen tegenwoordig steeds meer de kracht van elektrotherapie.Toch zijn niet alle medici bekend met elektrotherapie omdat dit nog niet behandeld werd in hun opleiding en soms geldt dan “onbekend is onbemind”. Tegenwoordig wordt er wel aandacht besteed aan elektrotherapie in de opleidingen en nascholingen van artsen. Steeds meer artsen maken dan ook gebruik van APS daar deze manier van behandelen mensen helpt zonder dat er bijwerkingen optreden. Het lichaam wordt aangespoord om lichaamseigen stoffen aan te maken. Twee belangrijke eigenschappen van deze lichaamseigen stoffen zijn; de best mogelijke kwaliteit en het uitblijven van bijwerkingen. Het is niet ongewoon dat bijvoorbeeld de capsule waarmee medicijnen ingenomen worden bijwerkingen veroorzaakt. Met APS therapie is dit dus niet het geval.

APS is dan ook toepasbaar voor vele klinische en psychische aandoeningen.

Professor Christiaan Barhard, hij voerde ’s werelds eerste harttransplantatie uit in 1967, had persoonlijk bijzonder goede resultaten met APS-therapie.
Hier is een interview te lezen met Professor Christiaan Barhard.
Klik hier voor een filmpje waarin Professor Christiaan Barhard vertelt.

Er zijn huisartsen en fysiotherapeuten die APS in hun praktijk gebruiken.

Bijv. www.drkorbee.nl  (Alblasserdam)

Huisarts APS Pijntherapie & Counselling Praktijk Ad J van Dijk (Gouda)

Er zijn ziekenhuizen die APS-therapie gebruiken op hun Pijnpoli. Het wordt ook toegepast onder de naam Lorenz-therapie.

Bijv.: De Gelderse vallei, Gemini Ziekenhuis.

Op de ‘lijst van therapeuten’ op de website van de beroepsvereniging, de BVAT, kunt u zien hoeveel APS-therapeuten er actief zijn.

Klik hier voor onderzoeksresultaten naar de effectiviteit van APS-therapie.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.