BEWAAR

Wat is APS-therapie?
Door middel van het APS-apparaat en de daaraan verbonden speciale elektroden, die op de huid geplakt zijn, wordt het actiepotentiaal gesimuleerd door microstroom. De normale zenuwimpulsen worden nagebootst. Het is een pijnloze behandeling zonder bijwerkingen.
APS Therapie is een micro electro therapie (MET) die de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal, nabootst. De actiepotentiaal is een belangrijk signaal in het lichaam en vele processen in ons lichaam zijn afhankelijk van dit signaal. Daarnaast wordt door het stimuleren van weefsel met behulp van de APS prikkel onder andere de doorbloeding geactiveerd. Er wordt vijf tot acht keer meer ATP (Adenosonetrifosfaat) vrijgemaakt dan normaal. Deze stof wordt ook wel de levensmolecule genoemd en zorgt voor het energie transport door het lichaam.

APS wordt nogal eens verward of vergeleken met het TENS apparaat (Transcutane Electro Neuro Stimulatie). De werking en effecten zijn echter niet met elkaar te vergelijken. APS therapie leidt tot herstel en pakt de oorzaak van de pijn aan. Tens is een symptoombestrijder, blokkeert de prikkel.
Klik hier als u de verschillen tussen APS en TENS wilt bekijken.

APS therapie is geen alternatieve geneeswijze. Het is in 1992 ontwikkeld in Zuid Afrika en is in 1998 in Genève bekroond voor de beste medische uitvinding.

Welke informatie u onder dit kopje verder krijgt:
Hoe ziet een APS-behandeling eruit?
Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Hoe snel heb ik resultaat?

APS en pijn

naar boven

APS en sport

naar boven

Over kosten en vergoeding

naar boven

Hoe leg ik mijn familie/vrienden uit wat APS-therapie is?

naar boven

Hoe leg ik mijn huisarts uit wat APS-therapie is?

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.